Hackerii nu dorm şi încearcă să transforme o criză în una şi mai mare. În ultimele două săptămâni, atacurile informatice au crescut cu 200%, cel mai exploatat termen fiind în mod evident #covid19. Atacatorii sunt lipsiţi de scrupule, printre ţinte aflându-se, spre exemplu, Spitalul Universitar din Brno, Cehia, unde hackerii au reuşit să  închidă sistemul IT, ceea ce a blocat efectuarea testelor pentru #covid19 şi derularea mai multor intervenţii chirurgicale.

Atacurile sunt de tip „foc automat”, adică sunt aruncate pe piaţa mii de mesaje care conţin malware (aplicaţii, link-uri, documente) cu „speranţa” că vreunul va atinge un utilizator neatent sau o companie cu sistemele IT învechite/neactualizate. De ce? Pentru că în aceasta perioadă, cu milioane de oameni lucrând de acasă, disciplina slăbeşte şi tentaţia informării din cele mai diverse surse creşte. Există riscul real, ca în urma unui click pe un link sau la deschiderea unu ataşament, întreaga reţea să fie compromisă, informaţiile să fie pierdute şi chiar bazele de date să fie criptate. Şi cum companiile de IT sunt suprasolicitate în aceasta perioadă… pagubele vor fi pe măsură.

Prin  urmare, aveţi în vedere două tipuri de acţiuni:

Securizarea infrastructurii.

SAP Business One nu este o soluţie de securitate, chiar dacă are o serie de funcţionalităţi în acest sens (criptarea credenţialelor, securizarea accesului etc.). Noi vă recomandăm BitDefender, numită “cea mai bună companie de securitate din lume” de către editorii PCMag din Statele Unite. Produsele BitDefender au cea mai bună rată de detecție a programelor malware din industrie, din ultimii 5 ani şi se bazează pe Inteligenta Artificială pentru a anticipa, detecta şi bloca atacurile. Bitdefender Gravity este gama dedicată companiilor şi care oferă protecţie atât pentru staţiile de lucru cât mai ales pentru servere. Bitdefender GravityZone Advanced Business Security oferă protecție completă pentru desktop-uri și servere fizice și virtuale, dispozitive mobile și securitate și anti-spam pentru căsuțele de e-mail Exchange.

Din 2019, suntem parteneri oficiali ai Bitdefender, iar alături de oficialii companii vă putem recomanda cele mai potrivite soluţii de securitate informatică.. Dacă doriţi asistentă în alegerea unui soluţii de securitate Bitdefender vă rugăm să contactaţi serviciul nostru de consultanti tehnici it@sysinconsult.ro.

Backup, backup, backup.

Pentru că nu există sistem care să ofere protecţie 100%, backup-ul rămâne o condiţie esenţială pentru supravieţuirea unui companii. Indiferent de incident (erori, defecţiuni hardware, atac informatic, incendiu, cutremur etc.) doar backup-ul garantează recuperarea informaţiilor şi reluarea utilizării sistemului ERP.

Important de ştiut: există diferenţe între funcţionalităţile de backup existente nativ în bazele de date MSSQL sau SAP HANA şi backup generalizat necesar serverului (fizic sau virtual) pe care rulează SAP Business One.


Am luat la cunoștință și sunt de acord cu Termenii și condițiile utilizării acestui site
Sunt de acord să mă abonez la newsletter-ul cu resurse gratuite despre produsele si serviciile System Innovation Romania
Sunt de acord ca datele pe care le trimit prin acest formular să fie folosite, în scopul personalizării reclamelor despre serviciile System Innovation Romania pe Facebook, Linkedin și Google