Roboţii software intră în atenţia tuturor managerilor, pe măsură ce beneficiile devin mai clare, iar tehnologia RPA (Robotic Process Automation) se maturizează. Cele mai uzuale scenarii ale utilizării roboţilor software sunt în domeniile financiar-contabil (procesare de plăţi şi facturi, completări de registre, preluări din baze de date) gestiune resurse umane (pontaj, salarizare, procesare date angajaţi) şi Logistică (inventar, procesare comenzi). Aplicabilitatea este însă mult mai largă, în orice domeniu unde fluxurile de lucru sunt repetitive, implică un volum mare de date şi respectă anumite şabloane, fără a avea însă un nivel ridicat de complexitate. De asemenea, utilizarea roboţilor software este recomandabilă şi companiilor cu aplicaţii multiple, pe tehnologii diferite, unde o integrare prin dezvoltare de conectori generează costuri ridicate, iar timpii de procesare a datelor sunt mari.

Roboţii software nu vizează înlocuirea oamenilor din domeniile amintite, ci susţinerea acestora pentru atingerea unui nivel ridicat de productivitate. Astfel, angajaţii sunt degrevaţi de sarcinile repetitive şi implicit plictisitoare, îşi vor valorifica expertiza în activităţi mai relevante şi vor avea un grad ridicat de satisfacţie la locul de muncă. Practic, roboţii software pot prelua sarcinilor repetitive, pe care le execută 24 de ore / zi, 7 zile / săptămână, fără erori, rapid și în siguranță.

Parteneriat System Innovation Romania-UiPath

Interesul pieţei locale pentru roboţii software este foarte ridicat, atât datorită creşterilor salariale constante din ultimii ani cât şi lipsei acute de personal calificat, în mai multe sectoare de activitate. În acest sens, System Innovation România şi UiPath au semnat un parteneriat pentru integrarea de roboţi software în proiectele de optimizare a proceselor de business, livrate pe piaţa locală şi internaţională. System Innovation România va combina experienţa de zece ani în implementarea soluţiilor ERP SAP şi QlikView cu tehnologia Robotic Process Automation (RPA) de ultima generaţie dezvoltată de UiPath.

Pentru mai multe detalii accesati http://sysinconsult.ro/rpa-robotic-process-automation/

Compania a creat o linie nouă de business care se va ocupa exclusiv de managementul şi automatizarea proceselor, indiferent de sistemele informatice  utilizate de client. System Innovation România şi UiPath vor ajuta astfel companiile să deruleze procese şi fluxuri de lucru cât mai fluente şi eficiente, cu minimă intervenţie umană.  Noile soluţii vor susţine utilizatorii să-şi îndeplinească mai rapid sarcinile şi activităţile şi să se concentreze pe aspectele creative ale muncii lor, în locul celor de rutină.

Forţa de muncă este din ce în ce mai scumpă şi mai greu de găsit. Prin urmare, companiile au nevoie de un instrument inteligent care să reducă  volumul de muncă brută şi sarcinile repetitive. Acestea blochează creativitatea angajaţilor şi le afectează productivitatea. Obiectivul nostru este să transferăm aceste sarcini către un sistem RPA şi să eliminăm intervenţia manuală. În acest sens, vom construi pachete de soluţii bazate atât pe tehnologiile UiPath cât şi pe produse proprii, integrând astfel  toate sistemele informatice dintr-o companie. Expertiza de 10 ani în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software de business ne va ajuta să livrăm clienţilor noştri proiectele de automatizare RPA, complementare celor care sunt deja în portofoliul nostru,” afirmă Ciprian Condur, Managing Partner, System Innovation România.

Ce beneficii aduc roboţii software?

O activitate care îi ocupă unui angajat zeci de minute poate fi executată de un robot software în câtveva secunde. Mai mult, acesta va executa sarcina în mod continuu şi fără eroare, indifferent de volumul de date. RPA poate gestiona de la extragerea şi prelucrarea unor seturi de date din diverse documente, transfer fișiere și foldere în locații diferite,  citiri şi scrieri în/din baze de date sau aplicaţii etc. Un robot software poate să automatizeze de exemplu obţinerea rapoartelor lunare de activitate, introducerea de facturi şi comenzi, prelucrarea cererilor de concediu sau a unor formulare completate de clienţi. Totul cu o viteză mare de execuţie, nivel ridicat de exactitate şi un cost operational foarte redus.

RPA redefinește mediul de afaceri prin impactul masiv asupra productivității, eficienței, nivelului de satisfacție al clienților, dar și al angajaților. Roboţii software pot prelua executarea sarcinilor repetitive, pe care le execută 24 de ore / zi, 7 zile / săptămână, eliminând erorile umane, rapid și în siguranță. Concomitent, colectează date și le pun la dispoziția celor ce supervizează proiectul de automatizare dintr-o organizație.  RPA este agnostic, având aplicabilitate în orice industrie, iar parteneriatul cu System Information România dovedește că piața noastră este de asemenea pregătită pentru revoluția digitală globală,” afirmă Răzvan Atim, Head of CEE and Russia, UiPath.

Conform celor mai recente prognoze, piaţa globală de Robotic Process Automation va atinge  o valoare de 5.1 miliarde USD în 2025, cu o creştere anuală de cca 30%. Evoluţia este favorizată de creşterea gradului de automatizare industrială şi a adopţiei largi a IoT-Internet of Things.

Pentru mai multe detalii despre integrarea soluţiilor ERP SAP şi QlikView cu tehnologia Robotic Process Automation (RPA) de la UiPath accesaţi http://sysinconsult.ro/rpa-robotic-process-automation/ sau contactaţi-ne la office@sysinconsult.ro


Am luat la cunoștință și sunt de acord cu Termenii și condițiile utilizării acestui site
Sunt de acord să mă abonez la newsletter-ul cu resurse gratuite despre produsele si serviciile System Innovation Romania
Sunt de acord ca datele pe care le trimit prin acest formular să fie folosite, în scopul personalizării reclamelor despre serviciile System Innovation Romania pe Facebook, Linkedin și Google