Lumea afacerilor este plina de mituri: „toate afacerile mici sunt agile”, „companiile de succes sunt firme de dimensiuni mari”, „vanzarile sunt cele mai importante”, „clientii vor alege cel mai de calitate produs”. Dupa cum stim, aceste idei nu rezista unei analize atente. Unele firme mari sunt agile, unele firme mici nu sunt, cash-flow-ul este mai important ca vanzarile, iar cel mai bun produs nu este intotdeauna cel mai pupular. Oamenii de afaceri nu isi mai permit sa faca presupuneri. Tocmai de aceea trebuie sa le testam si sa luam deciziile bazate pe fapte.

Majoritatea firmelor cu care lucram au dimensiuni mici. Ii ajutam sa isi automatizeze procesele si sa castige informatii valoroase despre propria afacere prin intermediul sistemului SAP Business One. Astfel, ei transforma presupunerile cu care pornesc in fapte. Rezultatul este ca reusesc sa descopere oprtunitati noi de dezvoltare si zonele care au nevoie de imbunatatire.

“Noi intentionam sa implementam sistemul SAP Business One la nivelul intregului grup AFI pentru ca ne ajuta sa sprijinim procesele noastre la nivel global intr-un mod integrat. Am ajuns la aceasta decizie deoarece sistemul are o interfata usor de folosit, un cost atractiv, este usor de implementat si foarte flexibil fata de dezoltarea de noi functionalitati si ajustari.”

Orin Fattal, International Software
Development Manager, Africa Israel Investments Ltd, AFI Palace Cotroceni

Totusi, prima perceptie gresita care trebuie demontata este ca SAP lucreaza numai cu companii de dimensiuni mari. In realitate, 77% din toti clientii SAP sunt intreprinderi mici si mijlocii. Asta inseamna aproximativ 88 000 de firme. Peste 40 000 de clienti lucreaza cu sistemul SAP Business One in 80 de tari, avand aproximativ jumatate de milion de utilizatori. In plus, SAP este prezent in piata IMM-urilor de 40 de ani.

Rezultatul final al implementatii unui astfel de sistem, este abilitatea companiei de a identifica provocarile cu care se confrunta si uneltele pe care le are la dispozitie pentru a depasi provocarile si a-si continua cresterea.