Suntem bucuroşi că am livrat un nou robot software. Beneficiarul este AFI Europe (https://www.afieurope.ro/), pentru care robotul software, hAI, tehnologie proprietară System Innovation Romania, va gestiona circuitul complet al facturilor de utilităţi în cadrul unui proiect rezidenţial. Robotul preia automat facturile de utilităţi (energie electrică şi gaze) primite pe email-ul de la furnizori (ENEL şi GDF Suez), se autentifică în SAP Business One şi le introduce în sistem pentru a fi plătite şi reconciliate.

Facturile sunt emise pe coduri individuale de client, iar în SAP sunt înregistrate toate câmpurile relevante pentru fiecare tranzacţie: cod client, număr factură, valoare, coduri de plată etc. Sunt procesate, astfel, peste 400 de facturi în fiecare lună, fără implicarea unui operator uman. Economia de timp este uriaşă. AFI estimează că economiseşte lunar o săptămână de muncă, adică peste 40 de ore, din timpul unui angajat. La acest câştig se adaugă eliminarea erorilor, deoarece prin procesare manuală, riscul copierii eronate a câmpurilor numerice este foarte ridicat.

Echipa de la AFI, care a gestionat proiectul, este foarte mulţumită că a descoperit tehnologia RPA şi că rezultatele sunt atât de evidente. Georgiana Balba, Financial Controller la Afi Europe, ne-a spus că, iniţial, nevoia de a procesa manual în cadrul departamentului toate aceste facturi a pus-o pe gânduri, însă din discuţii cu diverşi parteneri, a înţeles că există o soluţie modernă şi eficientă: un robot software. Prezentarea System Innovation Romania a adus un plus de certitudine, iar după ce AFI a convins şi furnizorii de utilităţi să trimită documentele într-un anumit format, proiectul a prins contur. Managementul AFI Europe a avut o atitudine deschisă şi a înţeles avantajele unei soluţii moderne bazate pe RPA, şi astfel a început colaborarea.

Finalitatea? AFI Europe nu a blocat o persoană cu această activitate repetitivă, mare consumatoare de timp, iar procesarea facturilor se face automat şi fără erori. Un volum ridicat de muncă este derulat rapid, la timp şi fără efort din partea departamentului financiar. Toată lumea este mulţumită, iar tehnologia şi-a arătat valoarea adăugată Mai mult, robotul va fi utilizat de AFI Europe la finalizarea fiecărui proiect rezidenţial, ceea ce va genera o amortizare mult mai rapidă a investiţiei.

Iată cum roboţii software îşi fac loc în business, gestionând sarcini simple dar apăsătoare pentru angajaţii umani. Procesarea manuală a unor astfel de documente devine istorie, pentru că în mod curent utilizarea unui robot software are o justificare economică evidentă.

Acum că ştiţi că se poate, vă aşteptăm oricând la un demo cu tehnologia RPA, click AICI, cu sfatul următor: nu munciţi ca un robot, angajaţi unul!


Am luat la cunoștință și sunt de acord cu Termenii și condițiile utilizării acestui site
Sunt de acord să mă abonez la newsletter-ul cu resurse gratuite despre produsele si serviciile System Innovation Romania
Sunt de acord ca datele pe care le trimit prin acest formular să fie folosite, în scopul personalizării reclamelor despre serviciile System Innovation Romania pe Facebook, Linkedin și Google