Dacă aţi interacţionat în ultimii ani cu sistemul ERP SAP, aţi remarcat cu siguranţă că HANA este un cuvânt cheie foarte promovat de compania germană. Tehnic vorbind, SAP HANA este o bază de date. SQL este de asemenea tot o bază de date, însă între cele două există la fel de multe diferențe ca între o decapotabilă şi un camion, deşi practic ambele sunt vehicule.

Încă din 2013 SAP HANA a adus o abordare diferită la nivelul bazelor de date, introducând procesarea in-memory. Gestiunea datelor are loc la nivelul memoriei principale si nu a sistemului de stocare, HDD sau SDD. (pentru o descriere aprofundată citeşte articolul In-Memory Database – Platforma real-time SAP HANA https://www.todaysoftmag.ro/article/215/in-memory-database-platforma-real-time-sap-hana)

Exploatând aceasta tehnologie, SAP Business One versiunea pentru SAP HANA derulează procesarea şi analiza datelor la nivelul bazei de date şi nu a aplicaţiei, ceea ce înseamnă viteza de lucru mult mai mare şi capacitatea de a procesa volume mari de date în timp real.  Mai mult, SAP HANA poate analiza date structurate şi nestructurate (de verificat) şi poate fi integrată cu alte baze de date proprietare (Oracle, Microsoft, IBM). Toţi clienţii care au optat pentru SAP Business One versiunea pentru SAP HANA au raportat viteza mare de procesare a datelor şi obţinerea rapoartelor la nivel de secunde; rapoartele rulează mult mai repede pe volume mari de date. Conform analizelor derulate de SAP, majoritatea interogărilor au rezultat în timpi de răspuns de sub o secundă, iar o interogare complexă asupra unui set de date acumulat pe cinci ani a fost încheiată în doar 4 secunde.

Dincolo de viteză, SAP Business One 9.3, versiunea pentru SAP HANA aduce şi o serie de funcționalități exclusive, care nu se regăsesc în versiunea pentru SQL. Acesta este şi motivul principal pentru care în ultimii ani, 4 din 5 implementări noi au fost pe SAP HANA. Ca observaţie generală, SAP Business One 9.3, versiunea pentru SAP HANA oferă simplitate în utilizare, performanta crescută şi implicit o amortizare mai rapidă.

SAP Business One 9.3, versiunea pentru SAP HANA oferă o interfață mult mai ergonomică (Fiori), capabilități avansate de căutare, precum şi aplicații mobile native, atât pentru vânzări cât şi pentru departamentul de service. Fiori, o interfaţă bazată pe HTML5, permite personalizarea ferestrelor de lucru cu ajutorul unor widget-uri, pe tiparul de lucru (operare, căutare, vizualizare) al fiecărui utilizator. Soluţia lucrează cu date în timp real şi oferă utilizatorilor acces rapid la informații despre cash flow, comenzi, livrări dar şi prognoze inteligente sau recomandări la nivel de vânzări.

Unde sunt avantajele:

Experienţă de utilizator:

 • Interfaţă ergonomică Fiori
 • Funcţionalităţi avansate de enterprise search
 • SAP Business One Sales Mobile Native App
 • SAP Business One Service Mobile Native App

Aplicaţii real-time integrat în SAP BusinessOne

 • Cash Flow Forecast
 • Advanced Available to Promise (ATP)
 • Intelligent Forecast
 • Delivery Schedule Management

Analize de business

 • Analize generale pe indicatori de performanță
 • Imaginea clienților la 360°
 • Analize interactive
 • Recomandări pentru Vânzări
 • Rapoarte rapide în Excel

Pentru a înţelege mai bine modul de funcţionare accesaţi broşura: SAP Business One versiunea SAP HAHA – System Innovation Romania

Cum puteţi beneficia de SAP HANA?

Simplu, fie migrând la o versiune de SAP Business One HANA, fie alegând această versiune pentru o implementare nouă de SAP Business One. În ambele variante veţi beneficia de puterea bazei de date in-memory şi de funcționalitățile dedicate din sistemul ERP. Conform analizelor, SAP Business One versiunea pentru SAP HANA are o rata mai bună de amortizare şi este mult mai potrivită pentru economia digitală actuală.

 

 

 


  Am luat la cunoștință și sunt de acord cu Termenii și condițiile utilizării acestui site
  Sunt de acord să mă abonez la newsletter-ul cu resurse gratuite despre produsele si serviciile System Innovation Romania
  Sunt de acord ca datele pe care le trimit prin acest formular să fie folosite, în scopul personalizării reclamelor despre serviciile System Innovation Romania pe Facebook, Linkedin și Google

  Distribuie articol