Modulul de Project Management din SAP Business One poate fi folosit în companiile care lucrează pe bază de proiect, deoarece combină atât datele financiare, cât și cele de management de proiect într-o singură soluție. Acesta permite o coordonare bazată pe planificarea proiectului, materialele, capacitatea și utilizarea resurselor asigurându-se că proiectele se livrează la timp și în limitele bugetului.

Versiunea SAP Business One 9.2 completează evidența datelor financiare ale proiectelor cu gestionarea activităților din proiecte. Deși informațiile financiare sunt un aspect esențial al managementului de proiect, este de asemenea importantă și gestiunea activităților, resurselor și documentelor.

Cu modulul de Project Management, în funcție de mărimea și domeniul de aplicare al unui proiect, acesta poate fi împărțit în diferite etape și subproiecte care pot reprezenta o zonă funcțională și se pot genera rapoarte pe fiecare stadiu al acestui proiect. Prin utilizarea acestor instrumente, clienții pot monitoriza acum progresul proiectului.

Centralizarea datelor unei companii pe un proiect ajută utilizatorii să analizeze bugetele, costurile, resursele iar acest lucru duce la întelegerea modului de gestionare a costurilor legate de sarcinile respective și la planificarea/stabilirea bugetului pentru proiectele viitoare.