La o primă analiză, în 2020 avem o creştere de 15% a cifrei de afaceri şi cca 60% din activitatea a fost derulata online. Nu speram la aceste rezultate în martie, la intrarea în carantină.

Pandemia a generat însă o creştere a interesului pentru tehnologie, pe măsură ce tot mai multe companii s-au confruntat cu nevoia de digitalizare a activităților operaționale şi standardizarea proceselor de business. Pentru mulți antreprenori, conturarea unei crize economice a pus presiune pe automatizarea fluxurilor de lucru şi diversificarea activității, prin trecerea în online sau extindere pe alte pieţe.

Pentru noi, această situaţie a dus la creșterea dimensiunii proiectelor de implementare  SAP Business One, cu investiții suplimentare în AddOn-uri pentru verticale de business, mobilitate, funcționalități de business analytics, baze de date SAP HANA etc. Cel mai bun indicator din această perspectivă este numărul mediu de utilizatori ai unui sistem ERP SAP Business One, care în 2020 a ajuns la 24, dublu faţă de 2017, spre exemplu. O altă gură de oxigen a venit şi din direcţia unor domenii cu evoluţie accelerată în acest an: food delivery, telecom, service şi comodat de dispozitive medicale, construcții şi project management, producţie hrană animale etc, pentru care am dezvoltat aplicaţii specifice sau am realizat diverse integrări şi optimizări.

Un aspect pe care nu îl bănuiam este ca în 2020 a derulat pentru prima dată proiecte exclusiv online, de la semnarea contractului până la punerea soluţiei în producţie. Totuşi, proiectele mari nu pot fi gestionate exclusiv online, iar raportul online-offline este de cca 60-40. Concluzia după un an este este ca o implementare online necesită un efort mai mare, însă compensează prin timpul câștigat cu eliminarea deplasărilor. Un alt avantaj a fost posibilitatea balansării gradului de încărcare al consultanților între echipele de la Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Alte noutăţi din 2020 au fost: lansarea hAI, primul robot software dezvoltat de noi (lucrează deja la AFI Cotroceni) şi One WMS, aplicaţie mobilă pentru gestiunea depozitelor. Echipa s-a consolidat şi s-a specializat atât pe arii tehnologice (SAP HANA, mobilitate) cât şi pe verticale: telecom, distribuţie şi service de echipamente, fashion.

Rămâneţi alături de noi şi în 2021, se anunţă un an la fel de interesant.

Ecouri în presă…

https://www.revistabiz.ro/crestere-de-15-a-cifrei-de-afaceri-pentru-system-innovation-romania/

https://www.clubitc.ro/2021/01/13/system-innovation-romania-a-crescut-cu-15-in-2020-cu-60-din-activitate-prestata-online/


    Am luat la cunoștință și sunt de acord cu Termenii și condițiile utilizării acestui site
    Sunt de acord să mă abonez la newsletter-ul cu resurse gratuite despre produsele si serviciile System Innovation Romania
    Sunt de acord ca datele pe care le trimit prin acest formular să fie folosite, în scopul personalizării reclamelor despre serviciile System Innovation Romania pe Facebook, Linkedin și Google

    Distribuie articol