download 12
Piata locala de ERP inregistreaza o crestere semnificativa in 2016, System Innovation Romania raportand cifra de afaceri cu 32% mai mare fata de anul precedent. Compania implementeaza SAP Business One in mai multe tari din regiune, insa cca 70% din cifra de afaceri este realizata in Romania. Cresterea a fost obtinuta in urma derularii a 12 proiecte noi, care au implicat livrari de licente si servicii, in sectoare precum agri-business si productie. Valoarea medie a proiectelor a crescut cu cca 20% fata de anul precedent.

Conform System Innovation Romania, in 2016, companiile care au cumparat SAP Business One au solicitat complementar si functionalitati de analiza a datelor (Business Analytics), portaluri pentru automatizarea relatiilor cu clientii si partenerii, precum si integrari de tip Electronic Data Interchange - EDI.

Din perspectiva geografica, firmele din Ardeal (Cluj, Bihor, Maramures) au un interes mult mai ridicat pentru implementarea de solutii SAP Business One si au generat 43% din cifra de afaceri. La nivel regional, in 2016, compania si-a continuat extinderea pe piata din Bulgaria, printr-un parteneriat cu T-Systems Ungaria, divizia de solutii a Deutsche Telekom. Colaborarea acopera furnizarea solutiilor si a consultantei de localizare pentru SAP Business One in aceasta tara. Vanzarile din Bulgaria au contribuit cu 4% din cifra de afaceri, cu oportunitati mari de crestere pentru anii urmatori.

„2016 a insemnat consolidarea echipei si extinderea ariei de competente catre Business Analytics, iar din punct de vedere financiar o crestere de 32%. Avem deja mai multe proiecte de implementare Qlik si alte tehnologii Business Intelligence cu SAP Business One, iar clientii apreciaza tot mai mult functionalitatile complexe de analiza si raportare a datelor. In 2016, piata locala a aratat un interes mai mare fata de solutiile ERP, iar companiile isi definesc tot mai bine cerintele specifice. Majoritatea clientilor au optat pentru implementari traditionale, insa nu ignoram tendintele globale si avem capacitatea sa oferim in Romania ERP ca serviciu. Intrarea mai adanca pe piata din Bulgaria a fost un pas strategic. Mediul de afaceri este similar celui din Romania, insa furnizorii locali sunt mai putini si piata nu este la acelasi nivel de maturitate ca cea din Romania.” afirma Irina Oprea, Director General, System Innovation Romania.

Pentru 2017, System Innovation Romania are ca obiectiv o crestere similara a cifrei de afaceri, dar si a numarului de proiecte noi, cu cel putin 50%. Compania are in plan livrarea unor pachete complete, solutii de business si hardware pentru clientii care nu au resurse IT interne. Acestia vor beneficia de o solutie functionala, cu un singur punct de contact si suport. De asemenea, System Innovation Romania intentioneaza sa dezvolte o retea de parteneri prin care sa acopere mai bine unele regiuni ale tarii.

Tag-uri: Solutii ERP, Piata IT, System Innovation Romania, SAP Business One, Irina Oprea

Pentru mai multe informatii contactati: